VEILIGHEIDSGRAS VOOR SPEELTOESTELLEN


Kinderen die buiten spelen, zoeken uitdaging. Dat is leuk, gezond, en ze ontwikkelen een positief zelfbeeld. Met een inspirerende en veilige speelplek wilt u daar in voorzien. Veiligheidsgras voor speeltoestellen is het antwoord voor ravottende kinderen, die met spelen, rennen, vliegen, klimmen en klauteren genieten van een heerlijke buitenruimte. Van EE Speeltoestellen is uw partner in de aanleg en het onderhoud van veiligheidsgras voor speelterreinen en speelvelden. Maak kennis met ons unieke, kwalitatief hoogwaardige veiligheidsgras voor speeltoestellen. Zacht aanvoelend en sterk valdempend, zodat kinderen zorgeloos kunnen spelen.

Veiligheidsgras voor speeltoestellen

VEILIGHEIDSGRAS VOOR SPEELTERREINEN, KUNSTGRAS MET VEEL MEER

Veiligheidsgras voor speeltoestellen

Kunstgras kent iedereen. Veiligheidsgras voor speeltoestellen lijkt daar in zekere zin op. Toch is er een wereld van verschil. Veiligheidsgras heeft een hoge valdempende waarde. Het bestaat uit grassprietjes die op een speciale manier verlijmd zijn op een soort schuimvloer zodat er een schok-absorberende, valveilige vloer ontstaat. Belangrijk? Jazeker! Je ziet het toch soms bijna al gebeuren? Stoere jongens die van een speeltoestel dreigen te tuimelen, meisjes die ondersteboven aan een duikelstang hangen en zich niet meer vast weten te houden… Ons veiligheidsgras met valdemping is ontworpen om de val van het kind op te vangen. Kenmerkend voor ons veiligheidsgras is, dat lichamelijk letsel tot een minimum wordt beperkt. Afhankelijk van de valhoogte van het speeltoestel is het veiligheidsgras in verschillende uitvoeringen leverbaar tot een valhoogte van 300 cm. Zo kunnen kinderen onbezorgd buitelen en stoeien, binnen een veilige voorziening.

NIEUW: VEILIGHEIDSGRAS VOOR SPEELVELDEN – 75% MINDER INFILL-ZAND

Voor wie bekend is met veiligheidsgras voor speeltoestellen, weet dat je veiligheidsgras periodiek met strooizand moeten bestrooien. Dit is om ervoor te zorgen dat de grassprieten goed overeind blijven staan. En dat is belangrijk, want hierdoor blijven de kinderen over de toppen van het gras lopen en ontstaat er geen slijtage aan andere delen van het gras.
Sinds kort is er veiligheidsgras voor speeltoestellen verkrijgbaar waar minder infill-zand voor nodig is. Dit veiligheidsgras heeft zowel steile sprieten als gekrulde, waarbij de gekrulde dienen ter ondersteuning. Hierdoor is er tot 75% minder infillzand nodig en voelt het veiligheidsgras nog comfortabeler aan. Bij speelvelden en speelterreinen voor peuters of mensen met een beperking, heeft dit additionele waarde. Het nieuwe veiligheidsgras is ook veiliger voor zeer jonge kinderen die zand in hun mond dreigen te stoppen. Bovendien hebt u er minder strooiwerk aan en scheelt het u de kosten van infill-zand.

Veiligheidsgras voor speeltoestellen
 

Valdempende ondergrond speeltoestellen – 10 voordelen veiligheidsgras

Ons kwalitatief hoogwaardige veiligheidsgras voor speelvelden biedt u tal van voordelen:

  • Door de unieke structuur geeft ons veiligheidsgras voor speelterreinen kinderen optimale bescherming tegen hoofd- en hersenletsel. Door het gebruik van een unieke ondergrond blijft de schok-absorptie van de valondergrond onveranderd, ongeacht de gebruiksintensiteit. 
  • Veiligheidsgras voor speeltoestellen is onderhoudsarm. Periodiek is het nodig om het te bestrooien met speciaal zand voor veiligheidsgras. Dit zand gaat mos- en onkruidvorming tegen, garandeert de valdempende waarde van het veiligheidsgras en een lange levensduur. Verder hebt u er geen omkijken naar.
  • Veiligheidsgras voor speeltoestellen heeft een natuurlijke uitstraling en biedt u tal van creatieve mogelijkheden. Onze designers kunnen mooie ontwerpen maken met tal van diverse patronen in verschillende kleuren die het creatieve karakter van het speeltoestel versterken en de speelwaarde voor kinderen verhogen. Denk bijvoorbeeld aan golfpatronen rondom een boot als speeltoestel.
  • Veiligheidsgras is leverbaar in diverse kleuren zoals groen, rood, blauw en geel.
  •  Veiligheidsgras voor speelvelden beantwoordt ruimschoots aan alle internationale normen en richtlijnen op het gebied van valbescherming. Zo zijn valdempende vloeren verplicht bij speeltoestellen met ‘gedwongen bewegingen’. Veiligheidsgras voorziet perfect in deze vereiste.
  • Veiligheidsgras hoeft u niet bij te vullen, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij valzand of houtsnippers.
  • Veiligheidsgras hoeft u niet te bewerken, omdat veiligheidsgras van onder uit niet composteert, zoals bij valzand of houtsnippers.
  • Veiligheidsgras voor speeltoestellen kan in zeer grote oppervlaktes naadloos worden gesneden. Met een egale ondergrond minimaliseert u de kans op struikelen voor iedereen.
  • Veiligheidsgras is toepasbaar op elke ondergrond van speelvelden.
  • Veiligheidsgras heeft een lange levensduur van circa tien tot vijftien jaar, mits er jaarlijks onderhoudt plaats vindt.
 

Waarom Van Ee veiligheidsgras voor speelvelden?

In Van Ee Speeltoestellen vindt u de partner die u jarenlang ontzorgt met de professionele aanleg van kwalitatief hoogwaardig veiligheidsgras voor speeltoestellen. Onze aanpak is zorgvuldig en efficiënt. Omdat wij zowel uw speeltoestellen plaatsen en het veiligheidsgras eromheen verzorgen, werken we de hele klus in één keer af. Hierdoor werken we efficiënter, en ligt de ondergrond onder uw speeltoestel niet lang open zodat kinderen er (weer) snel gebruik van kunnen maken. Daarnaast hebt u altijd 1 aanspreekpunt als er iets is.

Veiligheidsgras voor speeltoestellen aanleggen – hoe gaan we te werk

Graag komen we bij u langs om uw wensen voor veiligheidsgras voor speelterreinen te bespreken. We inspecteren uw mogelijkheden en voorzien u van een heldere, gespecificeerde offerte.
Bij de uitvoering van het project brengen onze gekwalificeerde medewerkers allereerst een zandbed aan, zodat water goed afgevoerd kan worden. Daarna drillen we het zandbed dicht, en worden de schuim onderplaten aangebracht. Uw veiligheidsgras wordt hier vervolgens op vastgeklemd, verlijmd of geschroefd, afhankelijk van uw locatie. Daarna bestrooien we het veiligheidsgras met speciaal zand, zodat de grassprietjes goed overeind blijven staan. Zo blijft de valdempende waarde gewaarborgd en kunnen de kinderen zich lekker uitleven.

Veiligheidsgras voor speeltoestellen

Garantie op veiligheidsgras voor speelvelden
Op een kwalitatief hoogwaardig product zoals ons veiligheidsgras ontvangt u tien jaar garantie. Uw veiligheidsgras wordt geleverd met keuringscertificaat. Met onze professionele aanpak hebt u jarenlang plezier van ons veiligheidsgras. Maak snel kennis en ontdek de waarde van een professionele partner in veiligheidsgras voor speeltoestellen.