Een Teqball Qourt laat sportievelingen weer socializen via een hippe, uitdagende en competitieve spelvorm.

Teqball bewerkt3


Teqball voor onderwijs? Bekijk de pagina speciaal voor scholen.

Dit spel daagt uit!


Download brochure Teqball


 

TEQBALL QUORT

TEQBALL QUORT


Deze nieuwe en revolutionaire sportuitrusting vergde meer dan twee jaar testwerk om uiteindelijk deze definitieve innovatieve en verfijnde vorm te ontwikkelen.

Het net is solide en laat de bal terugketsen. Hierdoor kan het spel ononderbroken doorgaan. De structuur van de tafel en de regels van het spel zorgen ervoor dat je alleen op basis van je vaardigheden kunt winnen.

Het Teqball Quort voor één tafel beslaat 10x8 meter. De ondergrond bestaat uit stoeptegels of veiligheidsgras. Om het Quort staat een hek van 60cm. Van Ee: ‘Rond een plaats waar intensief spel plaatsvindt, plaatsen wij altijd een hek. Zo voorkom je dat kinderen door het spel heen lopen en blijft de veiligheid gewaarborgd.’ 


Regels van het spel:

Teqball kan gespeeld worden met voetbalballen; Maat 5 is echter officieel en aanbevolen. Teqball kan zeker gespeeld worden door regels gemaakt door de spelers, maar de officiële regels van het spel zijn heel eenvoudig:

1. Bal moet worden teruggebracht naar de kant van de tegenstander, de bal mag maximaal 3 keer geraakt worden.
2. Tegenstander en uitrusting kunnen niet worden aangeraakt.
3. Bal mag niet achter elkaar door hetzelfde lichaamsdeel worden aangeraakt.
4. Binnen een ronde kan een speler de bal met hetzelfde lichaamsdeel slechts twee keer na elkaar retourneren.
 

Deze regels maken deze sport enorm spectaculair en geschikt voor zelfs professionele voetbalteams voor trainingsdoeleinden. Teqball kan gespeeld worden door 2 spelers (enkelvoudig spel), door 3 spelers (Canadese dubbelspel), door 4 spelers (dubbelspel) of zelfs door meerdere andere spelers, vergelijkbaar met het 'Ronde-de-tafel'-spel in Ping Pong. Op onze Teqball Smart-tafels kunnen individuele spellen en trainingssessies worden uitgevoerd.


'' Kom op mannen, jullie staan achter....''