Speelplaats ontwerpen

Veel mensen denken dat een goede speelplaats een speelterrein is met vooral veel speeltoestellen. Bij Van Ee Speeltoestellen hebben we daar dankzij onze jarenlange ervaring een genuanceerdere mening over. Bij het speelplaats ontwerpen kijken we hoe we een terrein kunnen inrichten waarin alle waardes aanwezig zijn voor kinderen om zich te ontwikkelen op motorisch, leer- en sociaal gebied en waar ze hun energie kwijt kunnen.

Kies je stijl

Een speelplaats ontwerpen is meer dan een verzameling speeltoestellen op zich. Dat begint al bij een bepaalde stijlkeuze. Wilt u:

We adviseren u graag!

 

Speelplein ontwerp

schoolplein stedelijk

Natuurlijk

 

 

 

Speelplaats ontwerpen vereist unieke kennis

Dat een speelplaats ontwerpen een heel andere tak van sport is dan een schoolplein inrichten, dat is duidelijk. Van een speelplaats maken doorgaans minder kinderen gebruik, minder regelmatig, minder langdurig en vaak ook meer individueel. Bij Van Ee Speeltoestellen begrijpen we wat er nodig is voor speelplaats ontwerpen. Met onze brede en diepe collectie speeltoestellen, ervaring op het gebied van speelplaats ontwerpen en onze creatieve inzichten om met weinig inspanningen toch iets heel leuks neer te zetten, kunnen we u van gedegen advies voorzien in het ontwerpen van de gaafste speelplek. Voor elk budget. Voor jarenlang plezier in veilig spelen! Raadpleeg Van Ee Speeltoestellen voor speelplaats ontwerpen via telefoon 0342 75 1957.
 

SPEELPLAATS ONTWERPEN - WAT BIEDEN WE U 

COMPLEET AANBOD SPEELTOESTELLEN

Bij Van Ee Speeltoestellen vindt u alles op het gebied van buitenspelen. Van veertoestellen als boot waarin kinderen hun fantasie de vrije loop laten als piraat, matroos of kapitein tot zeer uitgebreide speeltoestellen voor eindeloos speelplezier op verschillende niveaus met klautermuren, glij-spiralen en glijbanen.

PROFESSIONEEL ADVIES

We onderscheiden ons met gedegen advies over de inrichting van uw buitenruimte. In onze speelplaats ontwerpen betrekken we looprichtingen, ontmoetingsplekken, ruimtes voor vrij spel, diverse doelgroepen kinderen, opbouw van speeltoestellen, onderhoudsintensiteit en we zorgen ervoor dat onze speelplaats ontwerpen ook voor ouders en toezichthouders/beheerders-eigenaren een plezierig plek zijn om te verblijven en mee te werken.

OMGEVINGSGEORIËNTEERD

Ook de omgeving betrekken we zoveel als mogelijk bij onze speelplaats ontwerpen. We kijken naar de bebouwing, het aanwezige groen en naar sociale factoren zoals vandalisme-gevoeligheid van de buurt. Zijn onze speelplaats ontwerpen bedoeld voor een omgeving die regelmatig met vandalisme te maken heeft, dan betrekken we speeltoestellen die extra bestand zijn tegen vandalisme in onze speelplaats ontwerpen.

LOGISCHE OPBOUW

Ook al is een speelveld ooit een keer eerder ontworpen en nu toe aan modernisering, dan nog nemen we de opzet opnieuw onder de loep. Zijn alle toegangsroutes nog hetzelfde gebleven? Waar zijn bosjes en struikjes? Kunnen kinderen hun fiets dichtbij kwijt? Kunnen ouders gemakkelijk het speelveld betreden? Zijn er sloten, waarvoor de allerjongsten beschermd moeten worden? Is er toezicht nodig en zo ja waar en hoe dan?

VOOR ELK KIND

Kenmerkend voor onze speelplaats ontwerpen is, dat de opzet doordacht is en elk kind iets biedt. En dat hoeft niet per se duur te zijn. Met een paar natuurlijk ogende speeltoestellen of door het aanbrengen van juist kleuren maken we heel mooie speelplaats ontwerpen. Ook door elementen te verbinden krijgen speelplaats ontwerpen een uitnodigend aanzien. Zo staan speeltoestellen niet meer op zichzelf, maar nodigen ze kinderen uit om spelenderwijs van het ene naar het andere toestel te gaan.
Ook voor kinderen met een beperking biedt onze collectie mooie mogelijkheden tot spelen. Deze speeltoestellen zijn goed toegankelijk voor onder meer rolstoelgebruikers, zodat ze onbezorgd mee kunnen spelen en niet hoeven toe te kijken. In onze product catalogus herkent u ze aan de naam Inclusive Design. Blij kinderen
Na de totstandkoming van een uniek ontwerp voor een uitdagende speelplaats in uw buurt, verzorgen we met plezier de montage en het onderhoud van uw speelterrein. Zo hebt u ook na de realisatie van onze mooie speelplaats ontwerpen nergens meer omkijken naar.
Speelplaats ontwerpen door heel Nederland
Van Ee Speeltoestellen is leider op het gebied van speelplaats ontwerpen in Nederland. Voor gemeentes, vakantieparken, recreatievoorzieningen, pannenkoekenhuizen, restaurants etc., door het hele land vindt u de speelplaats ontwerpen van Van Ee Speeltoestellen. Zoekt u naar speelplaats ontwerpen Amsterdam? Of speelplaats ontwerpen Rotterdam? U vindt onze uitdagende, verfrissende speelterreinen overal. Van kleine veldjes in dorpen, speelvoorzieningen op daken in steden tot grootse speelplaats ontwerpen in verstedelijkte omgevingen.

HOE GAAN WE TE WERK BIJ SPEELPLAATS ONTWERPEN

Voor het beste resultaat is een bezoek van een speeltuinspecialist noodzakelijk. Graag komen we dan ook bij u langs om uw wensen en behoeften te bespreken voor speelplaats ontwerpen. Op basis hiervan komen we tot een onderscheidend en doordacht concept. Hoe gaan we te werk?

 1. Een van onze medewerkers bezoekt uw locatie graag om met u van gedachten te wisselen over uw plannen voor speelplaats ontwerpen. Zoekt u naar een speelplaats bij een nieuw te realiseren locatie? Is uw oude speelplaats grijs en verouderd en wilt u deze herinrichten? Of voorziet uw bestaande speelplaats onvoldoende in alle behoeftes en zoekt u naar mogelijkheden om deze aan te vullen met inspirerende speeltoestellen? Welke vraag er ook is, de speelplaats ontwerpen van Van Ee Speeltoestellen bieden altijd wel een passend antwoord.

  a. Hoe eerder we betrokken worden bij het speelplaats ontwerpen, hoe meer waarde we kunnen bieden. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we allerlei aspecten integreren in een aansprekend design, die van uw speelplaats niet alleen een fijne voorziening voor kinderen maakt, maar net zo goed tot een aangename gebruiks- en verblijfsplek voor anderen. Want net zo goed is het belangrijk om te denken aan logische looproutes, zodat u ongehinderd van de ene kant naar de andere kant van de speelplaats kunt gaan. Of wat dacht u van het parkeren van fietsen, een paar zitjes voor ouderen, een ruimte waar je ongestoord even kunt praten? Hoe kunnen we de natuurlijke omgeving een passende rol geven in een van onze speelplaats ontwerpen, en zo zorgen voor een natuurlijk evenwicht tussen speeltoestellen en het aanwezige groen? Kunnen we bomen, struiken en bosjes nog een functie geven en de speelwaarde van de speelplaats als zodanig verhogen? Zoals u ziet, als we eenmaal gaan brainstormen over speelplaats ontwerpen, dan zijn we niet snel uitgeput. 

  b. Komt u liever tot de gefaseerde realisatie van een speelplaats ontwerp, ook dan staan wij tot uw beschikking. Zo is het mogelijk om binnen een termijn van drie tot vijf jaar een speelveld te ontwerpen, waarbij we verschillende fases onderscheiden. Zo zouden we kunnen beginnen met een entree waar verzameld wordt, kinderen en familieleden elkaar ontmoeten en die toegang geeft tot de hoofdspeelplek. Daarna volgen eventuele tussenruimtes met speelvoorzieningen. Als laatste kunnen gefaseerd diverse ‘speelkamers’ worden ingericht met speeltoestellen. Van Ee Speeltoestellen neemt graag de aansturing van zo’n project op zich. Wij verzorgen ontwerp en realisatie. Binnen de termijn, binnen budget.
   
 2. Wilt u opnieuw uw speelplaats ontwerpen? Uw bestaande speelplaats kan verouderd zijn, onaantrekkelijk, of incompleet. Maar hoe brengt u kleur of juist een natuurlijker uitstraling aan? En hoe zorgt u ervoor dat uw speelplaats aantrekkelijk is voor kinderen in alle leeftijden? Allereerst kijken we samen met u naar de indeling van de buitenruimte. Is deze logisch, en kan deze zo blijven? Om een goede speelplaats te creëren voorzien onze speelplaats ontwerpen in een aantal speelwaardes. 

  a. Goede speelplaats ontwerpen bieden een grote ruimte voor vrij spel. Kinderen moeten tikkertje kunnen doen, hand in hand, politie-en-boefje, overloop, knikkeren etc..

  b. Goede speelplaats ontwerpen bieden een zone waar kinderen zich motorisch kunnen uitleven door te zweven, zoals op een schommel. Mandschommels genieten grote populariteit, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten schommels. Kinderen draaien en duikelen ook graag, en dus bieden we een leuke, aansprekende collectie speeltoestellen aan met duikelstangen.

  c. Goede speelplaats ontwerpen bieden plek voor kinderen om elkaar te ontmoeten of met elkaar te kletsen, zonder dat ze van de voet gelopen worden of anderen hinderen in hun spel.

  d. Goede speelplaats ontwerpen zijn opgebouwd langs natuurlijke routes. Dat ziet u terug in een natuurlijke opbouw van speeltoestellen, zodat kleintjes uitgedaagd worden om spannender speeltoestellen te proberen. Natuurlijke routes vertalen zich bijvoorbeeld ook in aanwezige ruimte om fietsen te parkeren. Het zou volstrekt onhandig zijn wanneer elk kind met de fiets aan de hand het speelveld moet doorkruisen om de fiets veilig te stallen. Dit en nog vele andere aspecten nemen we allemaal mee bij het speelplaats ontwerpen. 

  e. We presenteren u een concept waarin we alles hebben meegenomen waar u maar aan kunt denken bij speelplaats ontwerpen: een speelterrein waarin alle waardes aanwezig zijn voor kinderen om zich cognitief, motorisch en sociaal te ontwikkelen. Ons advies is compleet en integraal, met oog voor de omgeving, belanghebbenden, budget, aanwezigheid van eventuele speelmogelijkheden en natuurlijke voorzieningen.

  f. Dit concept kan desgewenst verder gefinetuned worden of aangepast. Hierna kunnen we het ontwerp uitwerken en calculeren, zodat u een helder beeld hebt van de te verwachten investering.

speelplaats ontwerpenOntwerp Speelplaats

 

 

 

 

 

 

 

 

SPEELPLAATS ONTWERPEN VOLDOEN AAN EUROPESE REGELGEVING

Om de veiligheid van kinderen bij hun spel goed te waarborgen, voldoen onze speeltoestellen en onze speelplaats ontwerpen aan alle veiligheidseisen die gesteld worden in Europese wet- en regelgeving. Van Ee Speeltoestellen heeft jarenlange ervaring met het vertalen van de wensen van klanten in een voor kinderen uitdagende speelvoorziening, die tevens beantwoordt aan alle richtlijnen. Ook hierin zijn wij graag uw partner. Kiest u voor valdempende ondergronden, dan moet u weten wat de minimale valdempende waarde is van deze ondergrond in verhouding tot een bepaalde valhoogte. Gelukkig is Van Ee Speeltoestellen thuis in de meest actuele wet- en regelgeving rondom speelplaats ontwerpen zodat wij u perfect van dienst kunnen zijn.

OOK DE KINDEREN VAN ONZE KINDEREN MOETEN KUNNEN SPELEN

Met alle aandacht die er is voor milieu en omgeving, voorziet Van Ee Speeltoestellen ook in milieuvriendelijke en duurzame speelplaats ontwerpen. Wilt u op een duurzame manier vorm geven aan speelplaats ontwerpen? Maak kennis met onze collectie speeltoestellen van duurzame materialen. Vindt u het belangrijk dat de speeltoestellen die u aanschaft, recyclebaar zijn? We presenteren u graag onze toestellen waarvan hout en staal te scheiden zijn, of onze stalen toestellen die volledig demontabel zijn. 
De inrichting van uw speelplaats kunnen we op een volledig milieubewuste manier vormgeven. Zo biedt zand als ondergrond een natuurlijke basis voor uw kinderen om te spelen, zwaaien, rennen, vliegen, hollen, kruipen en vallen. Ook kunstgras is steeds meer ‘cradle-to-cradle’, wat inhoudt dat het kan worden hergebruikt, hetzij als grondstof of als nieuw product. Ook kunnen rubber tegels tegenwoordig steeds beter gerecycled worden.

ONZE ERVARING MET SPEELPLAATS ONTWERPEN

Kinderen draven direct op uitnodigende speelplaatsen af, maar het enthousiaste team van Van Ee Speeltoestellen heeft zelf ook plezier in mooie speelplaats ontwerpen. Inmiddels zijn we van al heel wat gemeentes een oude bekende. Zo zocht een gemeentelijk ontwerper uit Alphen aan de Rijn een betrouwbaar adres voor de realisatie van een buurtspeeltuin. “Een telefoontje aan Van Ee Speeltoestellen was voldoende om binnen twee dagen een offerte op de mat te hebben. Dat ging heel soepel. Van Ee is een bekende van de gemeente en heeft een uitstekende reputatie. Daarom hebben we voor dit relatief kleine project geen anderen benaderd, maar zijn we direct met Van Ee in zee gegaan. Als je snel wilt schakelen en zeker wilt zijn van goede kwaliteit en een soepele samenwerking, is het fijn om terug te kunnen grijpen op wat je kent en wat goed bevalt.’’ Van klein buurtspeeltuintje met kunstgras en vogelnestschommel tot groots opgezette thematische speelplaats ontwerpen, Van Ee Speeltoestellen heeft voor welke speelvraag een antwoord. Naast helder en gedegen advies, ontwerp en aanleg van uw speelterrein, assisteren wij in het onderhoud van uw speeltoestellen. Onze monteurs zetten zich hier enthousiast voor in.