Schoolplein inrichten

Wij hebben een nieuwe website speciaal voor scholen! Wilt u alles weten over schoolpleininrichting? Klik dan hier!

Wat is een goed schoolplein? Grote toestellen? Veel toestellen? Een ontwerp met kleuren, ballen, vormen of een natuurlijk geheel? Wat op het eerste gezicht het oog streelt, is niet altijd een goed schoolplein. In tegendeel. Bij Van Ee Speeltoestellen weten we al langer, dat een goed schoolplein inrichten verder gaat dan alleen wat leuke toestellen neerzetten. Dat vereist een gedegen, doordachte werkwijze. Met aandacht voor de eventueel aanwezige elementen, inrichting, basisspeelwaarde en ruimte voor ouders om even te praten of te verblijven. Laat u adviseren door Van Ee Speeltoestellen over schoolplein inrichten. Onze aanpak is verfrissend, doordacht en integraal. Met onze brede collectie speeltoestellen voor alle leeftijden, en onze kennis en ervaring voorzien we u van gedegen advies. Voor jarenlang speelplezier!

WAT IS EEN GOED SCHOOLPLEIN?

Een schoolplein inrichten vereist een andere aanpak dan bijvoorbeeld een speelplaats ontwerpen. Van een schoolplein maken meer kinderen gebruik, dus worden er hogere eisen gesteld aan hoe kinderen het schoolplein gebruiken. Er wordt ook langer, vaker en meer samen gespeeld. Daarnaast profiteren de pleinwachten van een goed ontwerp, want des te makkelijker hebben zij het bij de uitvoering van hun taak op het schoolplein. 
Op een goed schoolplein kunnen kinderen zich motorisch, sociaal en cognitief ontwikkelen, en ze moeten er natuurlijk hun energie kwijt kunnen. Bij doordacht schoolplein inrichten wordt in een aantal basiswaardes voorzien:

  1. Een goed schoolplein heeft een vrije ruimte, waar gelegenheid is voor vrij spel. Hier rennen kinderen er op los, doen ze spelletjes en zitten ze elkaar achterna.
  2. Op een goed ingericht schoolplein is ruimte voor motorische ontwikkeling. Zoals een plek om te zweven met bijvoorbeeld een schommel. Van Ee Speeltoestellen heeft een ruim assortiment schommels in allerlei soorten en maten. Draaien en duikelen doen kinderen ook dolgraag, de duikelstangen van Van Ee Speeltoestellen beantwoorden perfect aan deze behoefte. Ze kunnen losstaand geplaatst worden, inclusief valdempende ondergrond, maar ook als onderdeel van een grotere speelcombinatie.
  3. Er moet ook ontmoetingsruimte zijn. Kinderen hoeven niet altijd te spelen, ze hebben er net zo goed behoefte aan om even met elkaar te staan, te praten, of zo maar te kijken naar al het gedraaf om hen heen. Bij het schoolplein inrichten denken we aan deze basiswaardes, die we al dan niet aanvullen met versterkende elementen. Afhankelijk van uw behoeftes, aanwezige elementen en budget.
  4. Er moeten natuurlijke routes zijn, zodat kinderen makkelijk van de ene naar de andere speelvoorziening kunnen gaan, zonder gevaar dat ze geraakt worden door schommelende kinderen bijvoorbeeld. Speeltoestellen van gelijke niveaus moeten ook in elkaar overlopen, zodat er een natuurlijke route wordt gecreëerd voor kinderen om elke keer een stapje verder te gaan. Dit daagt hen uit en stimuleert hen om iets nieuws uit te proberen. Dat is goed voor hun fysieke gestel, maar net zo goed voor hun zelfvertrouwen.

 de spreng2

SCHOOLPLEIN INRICHTEN DOOR HEEL NEDERLAND

Al ruim twintig jaar is Van Ee Speeltoestellen dagelijks op diverse schoolpleinen in Nederland te vinden. U vindt ons van Groningen tot Zeeland en alles wat ertussen ligt. Zo hebben we een prachtig plein in Son mogen vormgeven, waarbij de aanwezige natuurlijke omgeving op een vloeiende, natuurlijke omgeving is ingepast in het ontwerp. 

NIEUWE SCHOOL, NIEUW SCHOOLPLEIN INRICHTEN

Hoe eerder u Van Ee Speeltoestellen betrekt in uw plannen voor een nieuwe school, des te beter kunnen we invulling geven aan een nieuw schoolplein inrichten. Dankzij onze jarenlange ervaring, kunnen we u perfect en persoonlijk adviseren over alle aspecten die om de hoek komen kijken bij het schoolplein inrichten. We adviseren u over de totale indeling van de buitenruimte, waarbij we denken aan loopafstanden, looproutes, plekken voor ontmoeting, parkeerplekken voor fietsen, speelzones, de uitstraling van het nieuwe schoolgebouw, de uitstraling van de wijk, het aanwezige groen, de afstand tot de weg, welke gebruikersgroepen er zijn, kiss en ride zones en doelgroepen. Is het schoolplein bedoeld alleen voor leerlingen, of het is plein na schooltijden ook toegankelijk voor jongeren in de buurt en zo ja, hoe vandalismebestendig moet uw nieuwe schoolplein ingericht worden?

 

SCHOOLPLEIN RENOVEREN, NIEUW SCHOOLPLEIN INRICHTEN

Uw bestaande schoolplein is kleurloos, verouderd, te klein, niet uitdagend, incompleet, aan vervanging toe…er zijn tal van redenen te bedenken waardoor u opnieuw moet nadenken over schoolplein inrichten.

VOLSTAAT HET ONTWERP NOG?


Dat een schoolplein ooit goed doordacht is ontworpen, wil nog niet zeggen dat het ontwerp nu nog zou volstaan. Allereerst kijken we bij schoolplein renovatie dus naar de nog aanwezige elementen. Voegen zij nog waarde toe? Waar spelen de kinderen nu mee? Waar houdt groep acht zich op en bevalt u dat, of hebt u ze liever op een andere plek? Waar bevinden zich de toegangsdeuren? Waar zijn de onderbouw en de bovenbouw, en spelen deze kinderen met of zonder elkaar? Welke wensen hebt u voor schoolplein inrichten? Wat is het budget? Op welke manier kunnen we de speelwaarde van uw schoolplein verhogen zodat het voor elk kind een uitdagende speelplek wordt om te zijn?

3D Bovenbouwplein

HOE ZIET DE OMGEVING ERUIT


De huidige omgeving van het schoolplein is medebepalend voor de beeldkwaliteit van het speelplein. Is het schoolplein letterlijk omgeven door steen? Hoeveel bomen, bosjes en struiken zijn er? Hoe ver zijn de straten en wegen verwijderd? Daarom betrekken we de omgeving bij het schoolplein inrichten. In kleine dorpen zijn de pleinen vaak uitgestrekter, en beschikken ze over meer groen dan in stadse wijken. Zoekt u naar contrasten, of gaat uw voorkeur juist uit naar een schoolplein dat qua uitstraling naadloos overgaat in de stedelijke contouren? Dankzij onze kennis op het gebied van stedenbouwkunde, kunnen we u prachtige ontwerpen presenteren waarin bijvoorbeeld ons staal- en city assortiment de boventoon voert zoals trapezebalken van stalen buizen in een dynamische vorm, of onze veelzijdige klauterapparaten van robiniahout die het ontwerp juist laten samensmelten met de natuurlijke omgeving.

EEN PLEIN MET RUST


In ons ontwerp voor schoolplein inrichten zoeken we naar een natuurlijke opbouw zonder harde afscheidingen. Zo worden uw leerlingen goed verspreid over het plein naar leeftijd en hun ontwikkelingsmogelijkheden en creëert u rust. Met een nieuw speeltoestel, een zithoekje van robiniahout of een aantal vrolijk gekleurde pleinplakkers kan uw schoolplein al een compleet ander aanzien krijgen, zonder dat u het ontwerp op z’n kop zet. Hiermee fleurt u uw schoolplein niet alleen op, u kunt op een natuurlijke manier ook zorgen voor afgebakende speelmogelijkheden, zodat elke leeftijd aan z’n trekken komt. Hinkelbanen, alfabetspelen, cijferspelen, sportveldmarkering en verkeerspleinen: het is allemaal mogelijk met onze diverse producten.

HOE GAAN WE TE WERK BIJ SCHOOLPLEIN INRICHTEN

1. Graag komen we bij u langs om uw wensen en behoeften te bespreken voor een nieuw of aangepast schoolplein inrichten. Ons uitgangspunt is altijd: op welke manier kan Van Ee Speeltoestellen meerwaarde creëren zodat gebruikers goed of nog beter bediend worden? Onze focus ligt altijd op het kind dat onbezorgd en veilig moet kunnen spelen, ontwikkelen en leren, want spel is ook leren!
2.  Vervolgens presenteren we u onze verrassende ideeën in een concept. Wanneer we uw schoolplein mogen aanvullen of herontwerpen, dan maken we in deze fase gebruik van foto’s die we hebben gemaakt van de bestaande situatie, waar we de nieuwe speeltoestellen in verwerken. Zo kunt u perfect zien, wat de nieuwe uitstraling is van het speelplein. Maar ook, hoe groot de afstanden zijn tot de speeltoestellen onderling. Hoe de routes lopen van het een naar het andere speeltoestel. 
Een concept voor schoolplein inrichten hoeft niet altijd te bestaan uit een set dure toestellen. We zijn creatief in het bedenken van kleine oplossingen, die op een budgetvriendelijke manier uw schoolplein al een heel ander cachet geven. Dat kan door middel van kleuren, het verbinden van speelplekken met cijfers of kleurherkenning, zodat er een uitnodigende route wordt neergelegd om van het ene toestel naar het andere te gaan, of juist het afbakenen van speelzones met natuurlijke elementen.
3. Na uw eventuele op- en aanmerkingen, werken we dit verder uit in een calculatie. Zo kunnen we u een heldere, overzichtelijke begroting presenteren van de te verwachten investering voor schoolplein inrichten.

4. Na uw goedkeuring gaat het ontwerp in productie. Alle elementen zoals speelvoorzieningen, ondergronden en groen worden besteld. Onze afdeling planning neemt contact met u op om een moment af te spreken van montage.

5. Op de dag van montage komen onze monteurs de fonkelnieuwe toestellen plaatsen! En dat is vaak een leuke klus, want kinderen zitten er, als het even kan, graag met hun neus boven op. En ze willen graag helpen, zegt een van onze gedreven monteurs die zijn vak dagelijks met plezier uitoefent. Onze monteurs zorgen ervoor, dat de kinderen zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe speelmogelijkheden.

 

SCHOOLPLEIN INRICHTEN VOLGENS DE WETTELIJKE NORMEN

De laatste decennia is er wet- en regelgeving gekomen op het gebied van veilig spelen voor kinderen. Als specialist op het gebied van schoolplein inrichten, weten we als geen ander aan welke wettelijke eisen uw schoolplein moet voldoen. Zo hoeft u bij het schoolplein inrichten zich daar geen zorgen over te maken.

 

AANDACHT VOOR MILIEU EN DUURZAAMHEID

Onze kinderen leren we, dat ze zorg moeten dragen voor het milieu en hun omgeving. Als school wilt u dit natuurlijk ook voorleven. Van Ee Speeltoestellen biedt u alle mogelijkheden om uw schoolplein op een milieuvriendelijke manier in te richten. Met natuurlijke materialen bijvoorbeeld. Of met speeltoestellen die volledig demontabel zijn zodat de onderdelen gescheiden kunnen worden afgevoerd, of verwerkt tot nieuwe producten. Zo vindt u in onze collectie speeltoestellen waarvan hout en staal van elkaar gescheiden kunnen worden en houten delen van kunststof onderdelen. Ook het ontwerp en de aanleg kunnen we milieuvriendelijk verzorgen. Zoals bijvoorbeeld met zand omdat dit 100% recyclebaar is. Maak kennis met Van Ee Speeltoestellen!