Gezonde schoolpleinen


Het speelkwartier: iets waar alle kinderen ieder dag weer naar uitkijken. Een welkome afleiding tussen de lessen door waarbij even stoom afgeblazen kan worden. Het is niet alleen erg leuk om regelmatig buiten te spelen, maar ook erg gezond. Gezonde schoolpleinen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van uw kind.


Wat zijn gezonde schoolpleinen?
Gezonde schoolpleinen geven uw kind de mogelijkheid om te spelen en te bewegen op een groen, rookvrij, uitdagend plein. Tijdens het speelkwartier, maar ook voor en na school, stimuleren de schoolpleinen een fantasierijk spel. Kinderen hebben van nature een rijke fantasie, maar een oninspirerende omgeving werkt averechts. Een plein waar niets te doen is, doet niets extra voor het spel.

Natuurlijke aspecten
Het doet de gezondheid van uw leerlingen goed om buiten te zijn. Een kenmerk van gezonde schoolpleinen is de aanwezigheid van groen. Het kan een park in de buurt zijn, of een mooie boom op het plein. Leerlingen kunnen gestimuleerd worden om gezonder te eten door het verzorgen van een moestuin. Als daar plaats voor is op uw schoolplein, is dat een mooie kans om meer groente en fruit te laten eten. Iets wat u zelf hebt laten groeien, smaakt natuurlijk veel beter dan iets wat uit de supermarkt komt.

Gezonde schoolpleinen


De rol van speeltoestellen
Wilt u ook een bijdrage aan gezonde schoolpleinen leveren? Wij kijken naar de school, naar de ligging en de omgeving. Meer informatie over onze visie op de inrichting van uw schoolplein is te vinden op de pagina speeltoestellen schoolplein

Niet ieder speeltoestel is geschikt voor alle doelgroepen. Jongere kinderen zijn gek op schommelen, glijden en klimmen. Oudere kinderen hebben meer aan een speeltoestel dat ze kunnen gebruiken in hun eigen spel. Gezonde schoolpleinen voldoen aan eisen voor alle leeftijdscategorieën.

Wij hebben de kennis en jarenlange ervaring met het inrichten van gezonde schoolpleinen. Ons doel is om, met behulp van onze speciaal ontwikkelende speeltoestellen, uw schoolplein een geliefde omgeving te maken waarin zorgeloos gespeeld kan worden. 

Creativiteit als grondslag voor gezonde schoolpleinen
Het doel van gezonde schoolpleinen is onder andere de creativiteit van kinderen te stimuleren. Wat is een betere manier dan uw leerlingen zelf mee laten bepalen hoe het schoolplein er uit komt ze zien? Wat vinden ze leuk? Van knikkeren tot basketballen, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Interesse?
Spreekt het idee van gezonde schoolpleinen u aan? Bent u op zoek naar professionele hulp bij de inrichting? Wij ondersteunen de visie van dit concept. Ons team bestaat uit gedreven en ervaren specialisten waarbij we uw ideeën en onze kennis kunnen samensmelten tot een prachtige speelomgeving voor uw leerlingen. Neem vrijblijvend contact met ons op.