Terug naar referentie overzicht

29 basisscholen PCBO, Apeldoorn


PSBO1
PSBO3
PSBO4
PSBO1
PSBO3
PSBO4

Nieuwe speeltoestellen voor Apeldoornse basisscholen

Twee jaar geleden zijn alle speeltoestellen van de 29 basisscholen die onder de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs vallen geïnspecteerd. Het resultaat: een investering in speelplezier op de schoolpleinen van deze Apeldoornse scholen. Leerlingen genieten volop van de speeltoestellen die door Van Ee hersteld of nieuw geplaatst zijn.

Zo’n 6200 kinderen bezoeken dagelijks de 29 basisscholen die vallen onder de Stichting Protestant Christelijk Onderwijs. Dat is een aanmerkelijk deel van alle Apeldoornse basisschoolkinderen, vertelt Danny Bergman. Als manager Faciliteiten en ICT is hij onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de scholen en van de schoolpleinen.

Na een grootscheepse inspectie in 2011 bleek dat 25 van de 400 speeltoestellen moesten worden vervangen. Aan een groot deel moest bovendien reparatiewerkzaamheden verricht worden. Een hele operatie, blikt hij terug. ,,De inspectie werd uitgevoerd door een partij uit Apeldoorn. We wilden in dit proces de inspectiewerkzaamheden scheiden van het repareren en het nieuw plaatsen. Van een aannemingsbedrijf dat veel werk voor ons doet kregen we de naam van Van Ee Speeltoestellen door. Wij kenden ze zelf niet, maar we kregen te horen dat Van Ee een betrouwbare en professionele partij is. We hebben contact gelegd en hen onze wensen voorgelegd. Aan de hand daarvan is een document aangemaakt met een plan van aanpak. Van Ee is vervolgens in gesprek gegaan met de verschillende schooldirecteuren en ouderraden.’’

De renovatie nam al met al zo’n vier maanden in beslag. Er bleek veel expertise bij Van Ee, heeft Bergman gemerkt. ,,Het werd al snel duidelijk dat ze niet alleen verstand hebben van speeltoestellen, maar ook van de randvoorwaarden die noodzakelijk zijn voor een veilige speelomgeving. Je kunt een mooi klimrek plaatsen, maar als je vervolgens geen valdempende ondergrond legt, heb je er nog niets aan. Ik heb alleen maar positieve berichten gehoord vanuit de verschillende scholen. De renovatie is naar wens verlopen.‘’

Alle speeltoestellen zijn inmiddels in gebruik. In de toekomst zal Van Ee verantwoordelijk blijven voor het onderhoud van de speeltoestellen. Een veilige speelomgeving is voor PCBO Apeldoorn als onderwijsorganisatie een basisvoorwaarde. Als ouder wil je niet dat je kind iets overkomt, wanneer jij geen toezicht hebt.


Terug naar referentie overzicht Catalogus of contact?

Aanverwante projecten

Catalogus of contact?