Missie en Visie


Als creativiteit de ruimte krijgt…

Een bedrijf dat op een creatieve manier de gaafste speelplekken ontwerpt, dat kan alleen maar ontstaan zijn uit een speelse geest. En dat valt van Albert van Ee zeker te zeggen. Op de grote boerderij van zijn ouders kregen hij en zijn broers en zussen al jong alle ruimte om hun creativiteit te ontwikkelen. “Dat vonden wij heel normaal. Maar terugblikkend, besef je dat het juist bijzonder was, dat we nog voor onze zestiende verjaardag een oude auto kregen van onze vader, die we mochten strippen en opnieuw mochten opbouwen. Daar reden we dan op het erf mee rond. En trots dat we waren…..” blikt oprichter en eigenaar Albert van Ee terug.

Werktuigbouwer

Zo ontstond al jong de liefde voor techniek, en zijn ouders vonden het alleen maar prachtig. Ze probeerden Alberts creativiteit wel enigszins te kanaliseren, maar zolang de risico’s niet enorm groot waren, kon hij ongestoord zijn gang gaan. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma was het voor Albert niet meer dan logisch om aan een studie werktuigbouwkunde te beginnen, niet wetend dat hij hiermee de basis legde voor Van Ee Speeltoestellen.

Schommels maken

“Zeg Albert, jij bent toch handig met ijzer,” zei een zus op een dag. “Kun jij voor mij eens een schommel maken?” Albert voldeed aan het verzoek en maakte een leuke schommel voor zijn nichtjes en neefjes. Het toestel werd al snel opgemerkt door de buurvrouw, die er ook wel zo eentje wilde. Daarna volgden er meer, zo gaat dat in een dorp. De schommels sloegen zo aan, dat Albert ze ging maken voor de verkoop. Hij plantte het eerste gevaarte langs de weg, zette er een bordje bij met daarop Te Koop, en zo vond ook deze schommel snel een afnemer. 
Daar bleef het niet bij, want de verzoeken werden al snel meer divers van aard. Grotere schommels, kleinere uitvoeringen, andere materialen, op een gegeven moment werd het maken van schommels een serieuze business. Alberts ouders zagen hoeveel plezier hij had met zijn onderneming, en wilden best een stukje het weiland inschuiven zodat hun zoon ruimte had voor zijn speeltoestellen. Inmiddels werkte hij al een jaar als werktuigbouwkundige, maar het schommel-bedrijf begon zoveel tijd en aandacht te vragen, dat hij in 1997 besloot om het helemaal fulltime te gaan doen. Zo ontstond Van Ee Speeltoestellen. Tot aan de dag van vandaag legt Van Ee Speeltoestellen zich toe op het ontwikkelen, aanleggen en onderhouden van uitdagende en inspirerende buitenruimten voor kinderen in elke leeftijd. Wij ontzorgen compleet op het gebied van veiligheid, onderhoud en beheer. Dat maakt het voor iedereen leuker en veiliger. Mensen die bewegen, voelen zich tenslotte beter.

Missie en Visie

Kinderen uitnodigen om meer buiten te spelen is onze missie


Nog steeds krijgt creatief talent alle ruimte binnen Van Ee Speeltoestellen. Met als enige doel: gebruikers, ouders, beheerders en eigenaren meer plezier in spelen te laten beleven en er zo voor te zorgen dat kinderen en jongeren mentaal en fysiek gezond(er) opgroeien. “We willen er graag aan bijdragen dat kinderen weer meer gaan buiten spelen, in plaats van achter de computer te zitten. Onze producten nodigen iedereen uit tot spelen, sporten en bewegen. Bij het ontwerpen van speelplekken houden we er rekening mee dat iedereen kan samenkomen: kinderen, jeugd én ouderen. Zo hebben niet alleen gebruikers, maar ook ouders, beheerders en eigenaren profijt van leuk buiten spelen.