LANDELIJKE SPEELPLAATS, LEKKER NATUURLIJK SPELEN!


Natuurlijk spelen, hoe doe je dat? De ontwerpers van Van Ee Speeltoestellen zien in elke omgeving een uitdaging om er een prikkelende speelplaats van te maken. Sterker nog, we borrelen over van de ideeën! Bij Van Ee Speeltoestellen hebben we brede ervaring in het aanleggen van landelijke speelplaatsen. Hierbij integreren we bestaande natuurlijke elementen op een creatieve manier in de speelplaats. Met als gevolg dat er een verrassend speelplein ontstaat, want groen is nu eenmaal overal anders. Dat maakt een landelijke speelplaats uitdagend om te spelen en om nooit te vervelen. Graag sparren we met u over wat er mogelijk is voor uw omgeving. 

LANDELIJKE SPEELPLAATS, HOE GEEF JE NATUURLIJK SPELEN VORM?

Voor uw recreatiegelegenheid, school of kinderopvang kijkt u misschien rond naar wat er mogelijk is op het gebied van een landelijke speelplaats. Wellicht dat er rondom uw gebouw al een grasveld is, struiken, bomen, planten, glooiingen of anderszins. Dit proberen we zoveel als mogelijk te betrekken in een ontwerp voor landelijk spelen, zodat al het groen op een natuurlijke manier deel uit maakt van het schoolplein. 

  1.  We geven de natuur een rol in uw landelijke speelplaats

Landelijke speelplaats met struiken
Struiken op de landelijke speelplaats bieden voor kinderen grappige verstopplekjes, die laten we natuurlijk graag intact. We kunnen ook bosjes met wilgentenen aanleggen, of bamboebossen waar kinderen echt in kunnen dwalen. Tegelijkertijd zoekt u naar een evenwicht tussen spannend spelen enerzijds en toezicht houden anderzijds, het moet natuurlijk ook niet zo zijn dat kinderen niet meer te bereiken zijn!

Landelijke speelplaats met glooiing
Is uw terrein heuvelachtig, dan biedt dit mogelijkheden om kinderen te laten rennen! Of om een kabelbaan te plaatsen tussen heuvels, of voor de aanleg van kruiptunnels. 

DSC00366  DSC00361

2. we vullen de landelijke speelplaats aan met diverse routes, net welke u het meeste aanspreken

Landelijke speelplaats met balanceerroute
In een landelijke speelplaats is een balanceerroute een manier om kinderen uit te dagen waar hun mogelijkheden liggen. Elk kind zal proberen over een sloot te springen wanneer deze niet al te breed is, en daarom is het des te spannender om een paar touwen te spannen zodat kinderen uitgedaagd worden over het water te gaan. En een boom over een slootje maakt tikkertje doen zoveel spannender.

Landelijke speelplaats met klimroute
Klimroutes spreken tot de verbeelding in de landelijke speelplaats. Zeker als er een paar bomen staan, dan wordt zo’n bomengroepje ineens een avontuurlijk bos vol met gevaren, angstige momenten en de veilige speelelementen tot uitwijkplekken om even goed het terrein te kunnen overzien. Takken laten we gewoon liggen, eens kijken wat ze daar allemaal mee kunnen doen. Hutten bouwen? Of zijn het hun ‘geweren’ om ten aanval te gaan bij de ‘vijand?’

Landelijke speelplaats met oversteekroute
Oversteekroutes in de landelijke speelplaats spreken ook altijd tot de verbeelding, want elk kind fantaseert wel over een ‘heel ver land’ bij bruggetjes met wiebelbalken, of wanneer ze met een vlotje een wadi oversteken.

Er is zoveel mogelijk voor de landelijke speelplaats, laat onze specialisten u eens zien hoeveel plezier er is in spelen! Elk ontwerp zal kinderen inspireren tot spelen, en aansluiten bij de uitstraling van uw gebouw en buitenruimte. 

 

LANDELIJKE SPEELPLAATS IN DIVERSE GRADATIES

Natuurlijk spelen kunt u net zo ver doorvoeren als u wilt. Van een landelijke speelplaats waarin u de natuurlijke omgeving compleet in het ontwerp integreert en deze aanvult met allerlei houten speelvoorzieningen tot een mix van stijlen. De mate waarin u de natuur een rol geeft in uw landelijke speelplaats is natuurlijk geen zwart-wit keuze. Samen met u zoeken we naar een evenwichtig ontwerp waarin al uw wensen met betrekking tot manier van spelen, sfeer en uitstraling perfect worden vertaald:

Natuur als spelelement in landelijke speelplaats
Voor een basisschool in Barneveld mochten we een leuk project verzorgen waar we onze natuurlijke talenten helemaal konden uitleven. Voor de realisatie van een landelijke speelplaats hebben we een beek weer bovengronds gebracht. Kinderen kunnen er water oppompen zodat het via een rad en schuifjes in een stroompje belandt met keien. Als ze blijven pompen belandt het water weer in de beek. Water fascineert kinderen altijd, en zeker als het op een natuurlijke manier geïntegreerd is in het schoolplein! Een leuk onderdeel van een landelijke speelplaats waarbij je op een creatieve manier gebruikt maakt van datgene wat er al is, en dit omtovert tot een creatief spelidee.

Natuurlijke elementen voor de uitstraling van landelijke speelplaats
We hebben ook veel ervaring met eenvoudiger versies van de landelijke speelplaats waarbij we natuurlijke elementen puur voor de uitstraling gebruiken. Denkt u aan moderne speeltoestellen (van aluminium bijvoorbeeld) met een landelijke touch. Hier kan kleurgebruik een rol spelen zoals bruin/grijstinten, maar net zo goed het vormenspel. Onze stalen toestellen kunnen mooi gecombineerd worden met houten speelobjecten. Ook zijn er binnen objecten combinaties mogelijk. Een stalen glijbaan die vastzit aan een houten klimrek bijvoorbeeld geeft de uitstraling van een landelijke speelplaats aan een schoolplein. Dit was bijvoorbeeld de vraag die we ontvingen van basisschool De Spreng uit Barneveld: we willen graag moderne speeltoestellen, maar wel aansluitend bij een paar bijzondere bomen met grillige vormen. Door te kiezen voor grillig gevormde toestellen, ontstond er een harmonieus geheel van schoolplein en schoolomgeving. Ook een voorbeeld van hoe je een landelijke speelplaats invulling kunt geven. Onze ontwerpers leggen de accenten zoals u wilt!

1 DSC03312  DSC03228

CREATIEVE BLIK OP LANDELIJKE SPEELPLAATS

Onze frisse, creatieve blik op spelen zorgt voor verrassend mooie en diverse ontwerpen voor schoolpleinen en speelplaatsen. In allerlei stijlen! U zoekt een landelijke speelplaats? Sta versteld van wat onze ontwerpers bedenken voor het inrichten van een nieuw schoolplein of het restylen van een bestaand schoolplein. Van Ee Speeltoestellen heeft ruim twintig jaar ervaring met het inrichten van veilige schoolpleinen en speelplaatsen door heel Nederland. Van ontwerp, levering tot onderhoud, onze kracht zit ‘m in onze creativiteit en totale aanpak.

UNIEKE SPEELTOESTELLEN EN SPEELPLEKKEN VOOR ELKE BEHOEFTE

Hoewel we dagelijks in de weer zijn met het bedenken van leuke speelmogelijkheden voor kinderen, zijn we nog geen twee dezelfde kinderen tegengekomen. Als specialist in kinderspeelplezier weten we als geen ander, dat elk kind uniek is! Echter, elk kind wil spelen! Of dat nu is op een landelijke speelplaats, een stedelijke speelplaats of een kleurrijke speelplaats, onze ontwerpen dagen altijd kinderen uit tot spelen. Samen spelen, bewegen, balanceren, slingeren, zwaaien, draaien, glijden, leren en uitgedaagd worden, u vindt deze elementen in elk speelplaats ontwerp weer terug.