Rubber tegels


Rubber tegels, veilig, onderhoudsarm en vervangbaar

Volwassenen houden hun hart soms vast als kinderen schijnbaar onbewust van alle gevaren, op en over klimtoestellen gaan, ondersteboven aan schommels hangen of elkaar achterna zitten op een klimwand. Toch is hun spel ontzettend belangrijk. Zo raken ze hun energie kwijt, en ontwikkelen ze een gezond zelfbeeld door uitdagingen aan te gaan. Van Ee Speeltoestellen biedt kinderen graag het leukste en veiligste buitenspeelterrein. Maak kennis met één van onze ondergronden met hoge valdemping: rubber tegels. Kwalitatief hoogwaardig, onderhoudsarm en makkelijk aan te leggen. Op deze ondergrond kunt u kinderen met een gerust hart laten ravotten.

Rubber tegels, verend en vlak

Onze rubber tegels zijn beschikbaar in diverse diktes voor verschillende valhoogtes: 4,5 cm, 6,5 cm en 8 cm. De rubber tegels bieden een gegarandeerde valdemping tot 300 cm. Ze zijn leverbaar in onder andere zwart, rood-bruin en groen. Onze rubber tegels worden onderling met elkaar verbonden met speciale pennen zodat er een permanent vlakke speelvloer ontstaat. Dit is belangrijk, want anders zouden kinderen kunnen struikelen. De speciale structuur aan de onderzijde van de rubber tegels zorgt voor optimale drainage.

De 7 voordelen van rubber tegels

Onze kwalitatief hoogwaardige rubber tegels bieden u tal van voordelen:

  • Rubber tegels bieden uitstekende valdemping aan kinderen. Door hun zacht verende oppervlak, breken ze de val van het kind dat uit een speeltoestel of van een schommel valt.
  • Een rubbertegel is makkelijk vervangbaar. Hebt u een nieuwe, valveilige vloer nodig bij een bestaand speeltoestel, dan loont het de moeite om rubber tegels te overwegen. Deze zijn eenvoudig te plaatsen rondom een bestaande speelvoorziening. Mocht u ooit op een ander speeltoestel overgaan, dan bieden rubber tegels ook hier weer voordelen. U kunt ze gemakkelijk uitnemen, het nieuwe toestel plaatsen en de rubber tegels weer aanbrengen. Zonder dat u ook maar iets hoeft te forceren of te snijden.
  • Rubber tegels vormen een veilige ondergrond die ook eenvoudig te plaatsen is samen met vrijwilligers. Ouders die graag hun handen uit de mouwen steken, kunnen hier doorgaans prima mee overweg.
  • Het periodiek onderhoud van rubber tegels is nagenoeg nihil. Rubber tegels hebben alleen maar nodig om periodiek gereinigd te worden met een hogedrukspuit. Dit verzorgen wij met plezier voor u. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf in hand te houden.
  • Rubber tegels beantwoorden ruimschoots aan alle internationale normen en richtlijnen op het gebied van valbescherming voor kinderen. Zo zijn valdempende vloeren verplicht bij speeltoestellen met ‘gedwongen bewegingen’. Rubber tegels voorzien perfect in deze vereiste.
  • Rubber tegels hoeft u niet bij te vullen, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij valzand of houtsnippers.
  • Een rubbertegel hoeft u niet te bewerken zoals valzand of houtsnippers, omdat rubber tegels van onder uit niet composteren.
 

Rubber tegels of rubber gietvloer?

Zoekt u naar een valdempende, rubber ondergrond met een speciaal ontwerp of kleur? Dan zouden we eens met u aan tafel kunnen gaan om de mogelijkheden voor een rubber gietvloer te bespreken. Met een gietvloer geeft u een creatieve draai aan een valdempende ondergrond van rubber en versterkt u het thema van het speelveld. Een rubber gietvloer heeft daarnaast als extra voordeel, dat het volledig naadloos gegoten wordt.

Waarom Van Ee voor rubber tegels?

Van Ee Speeltoestellen is uw leverancier voor kwalitatief hoogwaardige rubber tegels. En dat kwaliteit belangrijk is, blijkt ook bij rubber tegels het geval. Rubber tegels van slechte kwaliteit verouderen en verdrogen namelijk sneller, waardoor de valdempende waarde van rubber tegels afneemt.

Daarnaast zijn de rubber tegels van Van Ee uniek omdat ze zeer maatvast zijn. Ze krimpen niet zoals bij goedkopere rubber tegels vaak het geval is. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u altijd over een speelvloer zonder kieren zult beschikken.
Een ander voordeel is, dat we zowel uw speeltoestel plaatsen als uw rubber tegels aanleggen. Dit werkt efficiënt en de ondergrond onder uw speeltoestel ligt zo ook niet lang open zodat kinderen er (weer) snel gebruik van kunnen maken. Daarnaast hebt u één aanspreekpunt voor zowel uw speeltoestel als uw ondergrond. Is er ooit iets mis, dan weet u ook dat uw probleem altijd wordt opgelost.

Hoe gaan we te werk met rubber tegels?

Graag komen we bij u langs om uw wensen voor rubber tegels te bespreken. Ter plekke inspecteren we uw mogelijkheden zodat we u van een heldere, gespecificeerde offerte kunnen voorzien.
Bij de aanleg van rubber tegels leggen onze gekwalificeerde medewerkers eerst een zandbed aan als ondergrond. Dit is bedoeld om water goed te kunnen afvoeren. Daarna brengen we betontegels verdiept aan, en pas dan worden de rubber tegels aangelegd. Onze extra betontegels zorgen ervoor dat uw rubber tegels vlak liggen en ook blijven liggen, in plaats van na drie jaar krom te trekken wat helaas bij een zandbed het geval is. Met deze werkwijze onderscheiden wij ons ten opzichte van collega’s die uw rubber tegels op een goedkopere manier aanleggen.

Garantie op rubber tegels
Van Ee Speeltoestellen levert uitsluitend rubber tegels van de hoogste kwaliteit. Onze rubber tegels zijn getoetst aan strenge kwaliteitsnormen. Op verzoek kunnen we keuringsrapporten van TUV meeleveren. Tevens ontvangt u drie jaar garantie op rubber tegels.